Even bijpraten

Afgelopen weken is er heel veel gebeurd op de tuin, dus tijd om even bij te praten.

De kinderen van onze lagere school helpen elke vrijdag, in het seizoen, op de Kloostertuin. Er zijn altijd genoeg klusjes te doen. Dit jaar hadden ze zelf de andijvie geplant. Daarom mochten ze nu ook meehelpen om een andijvie stamppot (stimpstamp) te maken op de Kloostertuiin en die gezameliijk te nuttigen. 

De kinderen hebben ook een heuse vossenjacht gehouden en er was zelfs een monnik aanwezig op de Kloostertuin.

In het kader van wat doe je in het weekend, hebben we met de Kloostertuin in de krant gestaan. Super leuk!

We hebben ook een heuse wilde bijenzwerm gehad. Gelukkig heeft een imker uit de buurt, de zwerm meegenomen en ergens anders weer vrijgelaten. Helaas waren er wel achterblijvers, die het niet leuk vonden dat de zwerm weg was.

Alles in de tuin groeit en bloeit voorspoedig. Van de bloemen, kruiden en fruitbomen. Ondanks dat de appelbomen waren aangetast door de appelstipmot komen er gelukkig nog wel wat appeltjes aan de bomen. We hopen dat we er toch een beetje leuke oogst aan overhouden.

De nachttuin krijgt meer vorm. De planten doen het goed, er zijn verstopplekken gemaakt met dakpannen voor de insecten en de vijvers doen het goed.

Kijk ook eens op onze "Kook" pagina. Daar staat een heerlijk recept op van courgette zoutzuur. De courgettes zijn nu volop verkrijgbaar, dus maak wat in en bewaar het zo voor de wintermaanden.  Er staan inmiddels al een aantal recepten op de pagina, maar we hebben er nog veel meer nodig. Heb je een lekker recept, dat is altijd welkom.