Lezing Herborist

In de maanden juli en augustus organiseren we in de Kloostertuin allerlei activiteiten. Afgelopen zondag was onze eerste gast, de herborist Lars van Hemmen.

Een herborist is een kruidenkundige die geneeskrachtige planten en natuurlijke ingrediënten in preparaten verwerkt tot producten die gebruikt worden in de natuurgeneeskunde.

Er was een goede opkomst van belangstellenden. De lezing werd gehouden in de bloemen en kruidentuin, zodat Lars ook wat bloemen en kruiden kon plukken om erover te vertellen. 

De lezing ging vooral over de voeding en hoe je lichaam reageert op de combinatie van verschillende onderdelen in de maaltijd. Immers een goede maaltijd levert ook energie in plaats van dat het verbruikt. 

Kruiden zijn een smakelijke en waardevolle toevoeging van je maaltijd. Daarnaast vertelde hij ook over de bloemen. Vele bloemen kunnen ook iets goeds doen voor je lichaam. Zoals bijvoorbeeld de goudsbloem, die is goed tegen ontstekingen en als je, je hebt gebrandt aan een brandnetel, gebruik dan de weegbree.

Ondanks het wolkendek bleef het gelukkig droog en hebben we een mooie leerzame middag gehad!